Over Leefsamen

Leefsamen is een alarmeringsdienst die in 2015 is opgezet in samenwerking met
Veiligheidsregio's, gemeenten en thuiszorgorganisaties.

Ons doel is om zelfstandig thuiswonende ouderen
en hun naasten te helpen veilig thuis te wonen, en daarmee een eventuele
zorgvraag zo lang mogelijk uit te stellen.

We zorgen voor een veilige woning en activeren het netwerk van naasten om een
oogje in het zeil te houden; dit noemen we samenredzaamheid. Indien
noodzakelijk, kan professionele hulp ingeschakeld worden. Dit gebeurt via een
netwerk van regionale beveiligingsbedrijven die, indien nodig, een professional
naar de woning sturen.

We werken nauw samen met buurtinitiatieven, gemeenten, woningcorporaties,
vastgoedbeheerders, veiligheidsregio's en verzekeraars, en bieden deze
organisaties metadata die inzicht geven in de lokale veiligheids- en
zorgbehoeften. 

Onze belangrijkste missie is het veilig thuis
wonen van ouderen te ondersteunen. Dit doen we dagelijks met veel enthousiasme
door een team dat diepgaand begrijpt wat ouderen en hun naasten dagelijks
bezighoudt.

Leefsamen heeft diverse prijzen gewonnen,
waaronder de Gouden Rookmelder en de European Fire and Safety Award in
samenwerking met Veiligheidsregio's, de DITSS Veiligheid op maat prijs van
gemeenten, en de Innovatiechallenge van Woonzorg Nederland, Habion en
Wooncompagnie in samenwerking met woningcorporaties."

Onze prijzen en erkenningen

Bij Leefsamen zetten we ons in om de beste alarmering aan u te bieden. We zijn dan ook trots dat we onderstaande prijzen hebben gewonnen.

Deze prijzen geven ons de erkenning dat we een stukje bijdragen aan de levenskwaliteit en veiligheid van onze klanten.

Noaberschap - samenredzaamheid

Bekijk hieronder een filmpje over de manier waarop wij samenredzaamheid organiseren in de Achterhoek, waar het begrip 'noaberschap' precies is wat we met Leefsamen nastreven. Dat mensen binnen gemeenschappen elkaar helpen, omkijken naar elkaar.

Het Leefsamen team

Bij Leefsamen staat een goede service centraal. We werken met goed getrainde, nette monteurs die bij de mensen thuis op bezoek komen. Ze kunnen adviseren en monteren.

Onze Raad van Advies wordt vertegenwoordigd door experts op het gebied van slimme technologie en (WMO) beleid vanuit onze overheid om ouderen veilig thuis te laten wonen.

Bas van der Kolk

Directeur

Dave Hellings

Directeur

Martijn Vervoort

Online Marketeer

Marleen Slagboom

Office Manager

Martijn Sips

Data Analist

Jules Hellings

Installateur

Mahno v.d. Kimmenade

Installateur

Ron Hoskens

Installateur

Erik Diks

Developer

Paul Sanders

Developer

Marcel Louwers

Installateur

Cees Links

Raad van Advies

Bob Hopstaken

Raad van Advies

Annette Stekelenburg

Raad van Advies

Obbink Service

Installatie partner

Bekijk onze actuele

Vacatures

Adviseur / monteur

Wij zijn continu op zoek naar zzp'ers of installatiebedrijven die in diverse regio's de alarmering bij bewoners kunnen adviseren en installeren. Heb je interesse om in jouw regio aan de slag te gaan? Stuur een mailtje met je contactgegevens naar helpdesk@leefsamen.nl en we nemen contact met je op.

Medewerker klantenservice

Bijbaan voor studenten of senioren die 1 of 2 dagen in de week onze helpdesk kunnen bemensen. Je neemt de telefoon op en beantwoord vragen van klanten. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar: bas@akkedeer.com

 • Van Egdom security

  In de Regio Tilburg-Eindhoven werken we samen met Van Egdom Security. Van Egdom Security B.V. te Eindhoven levert kwaliteit in een duurzame samenwerking voor nagenoeg alle beveiliging en bewaking gerelateerde onderwerpen. Zij werken met gediplomeerd, gecertificeerd en ervaren beveiligingspersoneel. De gemotiveerde medewerkers van Van Egdom volgen regelmatig aanvullende opleidingen en training.

 • AVDD beveiliging

  In de Regio Gelderland werken we samen met AVDD beveiliging.
  AVDD Beveiliging is een familiebedrijf en onderdeel van The Wiendels Group (TWG). AVDD is een dienstverlenende organisatie en is daar volledig op ingericht. AVDD is 24/7 beschikbaar om alarmeringen voor u op te volgen. AVDD Beveiliging heeft alles in eigen beheer.

 • FSS security

  In de regio Den Bosch staam de beveiligers van FSS Security 24/7 voor u paraat. Elk met zijn of haar eigen kracht, zijn of haar eigen specialisme. Representativiteit, vriendelijkheid, flexibiliteit, proactief handelen en gastheerschap staan bij alle beveiligers centraal. FSS gaat een partnerschap met u aan, waardoor ze u altijd, ook met ad hoc aanvragen, van dienst kunnen zijn. FSS heeft alles in huis om u adequaat en professioneel van het juiste beveiligingsadvies en de juiste service te voorzien. Alles op basis van vertrouwen en partnerschap.

 • Correct beveiliging

  Groep uit Wijk en Aalburg. Correct Groep is een betrokken en proactieve partner op het gebied van facilitaire diensten. Samen met Akkedeer, het bedrijf achter Leefsamen, heeft Correct Groep de servicecentrale ontwikkeld en zorgt Correct ervoor dat de regionale partners de protocollen van Leefsamen alarmeringen goed opvolgen.

 • Regio control

  In de regio Noord Holland werken we samen met Regio Control. Dit beveiligingsbedrijf maakt gebruik van de nieuwste methoden om veiligheid te kunnen monitoren en sneller te kunnen schakelen. Al die technieken functioneren niet zonder daadkrachtige mensen. En dat is iets wat blijft. De medewerkers van Regio Control zijn degenen die uw veiligheid en die van uw wereld garanderen. Zij interpreteren meldingen en nemen de juiste beslissingen. Zij staan klaar wanneer u ze het hardst nodig hebt. En daar werken we elke dag weer keihard voor. Met de juiste mix van mens en techniek staat Regio Control garant voor u en de toekomst.

 • PAX security

  In de Regio Groningen-Oost werken we samen met Pax Security.De beveiligers van PAX Security hebben een speciaal trainingsprogramma gevolgd om in elke situatie zorgvuldig te kunnen handelen. Zij zijn tevens in het bezit van een EHBO diploma en ze hebben een BHV (Bedrijfshulpverlening) cursus afgerond. Daarnaast zijn zij breed inzetbaar en weten hoe zij met bepaalde situaties moeten omgaan. De beveiligers zijn vooral gericht op service en gastheerschap, maar zijn zich wel bewust van de risico’s en de mogelijke incidenten die zich kunnen voordoen bij ouderen thuis.

Duurzaam

In onze samenwerking met gemeenten, zorgen we ervoor dat we onze sensoren zo duurzaam mogelijk inzetten. Daarom is ons beleid om sensoren die retour komen te refurbishen. Oftewel; helemaal in orde maken en opnieuw in te zetten. Daarmee belasten we het milieu zo min mogelijk en kunnen we de kosten van de sensoren zo laag mogelijk houden.