Langer veilig en zelfstandig blijven wonen?

Langer veilig en zelfstandig blijven wonen?

Preventie. Het sleutelwoord dat we steeds vaker tegenkomen. Zeker als het gaat om onze ouderen die om verschillende redenen langer thuis blijven wonen. En daar komen bepaalde risico’s om de hoek kijken zoals bijvoorbeeld vallen, dwalen, brand of andere incidenten die tot een zorgvraag kunnen leiden.

Dat wil toch iedereen voor zijn? Dat klopt, maar in de praktijk zien wij vaak juist pas dat mensen in actie komen als het al te laat is geweest. Daarom zijn er ook verzekeraars. Maar of het nu een zorg,- inboel,- of woonverzekering is; elke verzekeraar wil liever voorkomen dan vergoeden. Los van de verzekeraars wilt u dat toch ook? Althans, dat zou je wel denken….voorkomen is immers altijd beter dan genezen, maar in de praktijk valt dat nog te betwijfelen, hoe komt dat en wat doen we eraan?

Deur op slot

De meest bekende en ook tegelijkertijd de meest geautomatiseerde vorm van preventie is misschien wel; de deur op slot. Of; de gordel om. We denken er nog amper bij na, het zit opgesloten in ons brein om automatisch deze simpele, preventieve maatregel te nemen.

Maar waarom heeft dan niet elke oudere een vorm van alarmering die past bij de woonsituatie?

Je zou toch immers denken; iedereen wil liever voorkomen dan genezen? Iedereen wil toch inbrekers buiten de deur houden? Of; iedereen wil bij een brand in de woning zo snel mogelijk gealarmeerd worden? Dat klopt, maar waarom doet dan wel iedereen zijn deur op slot en de autogordel om, maar heeft nog niet elke oudere dit vangnet georganiseerd?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een investering in preventie (ofwel alarmsysteem) voor mensen moet voldoen aan een aantal basisvoorwaarden;

  • Men moet het risico voor een inbraak of woningbrand inzien
  • Het moet weinig moeite kosten om de preventie zelf toe te passen
  • Mensen moeten de gevolgen kunnen overzien als de preventie niet toegepast wordt
  • En misschien wel als allerbelangrijkste; mensen willen wel, maar nemen er geen tijd voor om energie te steken in het uitzoeken en aanschaffen van een geschikte alarmering die bij zijn of haar situatie past.

Met Leefsamen werken we dagelijks met ouderen en hun specifieke wensen rondom alarmering. En dat werkt. Door vanuit de persoonlijke situatie te bekijken wat wenselijk is, en als deze situatie veranderd, daar direct op te kunnen inspelen, zijn er steeds meer ouderen die gebruik maken van Leefsamen.

Onze garanties

Bestel Leefsamen, dan garanderen wij u;

  • Dat het direct 100% werkt.
  • Komt u er zelf niet uit, dan helpen we u desnoods sturen we een kundige monteur.
  • Dat u verder geen omkijken hebt naar de werking van de alarmering.
  • Dat wij 5 dagen per week voor u klaar staan om vragen te beantwoorden, zonder chatbots of FAQ’s et. Gewoon door direct, telefonisch contact met onze medewerkers.
  • Dat u zich veel en veel veiliger voelt in uw eigen omgeving.
  • Dat uw naasten dat zeer prettig vinden in een goede aandacht en ondersteuning voor u.
Terug naar blog