Ontvang in één minuut uw advies

U ziet direct welke alarmeringen voor u geschikt zijn, welk abonnement u nodig hebt en of u onze installatieservice nodig hebt.

Probeer de alarmering vervolgens 3 maanden gratis uit. Niet goed = geld terug.

Direct hulp bij nood

Steeds meer mensen blijven op hogere leeftijd thuis wonen. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Leefsamen zorgt ervoor dat naasten snel hulp kunnen bieden wanneer nodig. De dienst dek alle belangrijke incidenten die kunnen voorkomen, zoals vallen, noodsituaties, inbraak en brand.

Daarmee wordt de veiligheid van de bewoner vergroot en geeft het naasten rust.

En is er niemand in de buurt die kan helpen? Dan kan onze professionele hulpverlening dag en nacht naar de woning komen om te helpen.

Riet (81):
Riet (81):
“We hebben de alarmering gelukkig nog niet hoeven gebruiken. Maar als mij iets overkomt, dan weet ik dat mijn familie direct op de hoogte is.”
Martine (49):
Martine (49):
“Mijn moeder is inmiddels de 80 voorbij en woont nog zelfstandig. De kans dat ze een keer valt, neemt toe. Dankzij Leefsamen kan ik op afstand toch een oogje in het zeil houden.”
Fer (80):
Fer (80):
“Ik voel me een stuk veiliger met de sensoren die in verbinding staan met mijn kinderen.”

Gemak dient de mens

De alarmeringen van Leefsamen zijn heel eenvoudig. Zowel voor de bewoner als de naasten. De bewoner kan op een knop drukken bij nood. De andere sensoren alarmeren automatisch wanneer het nodig is. Bijvoorbeeld na langdurig niet bewegen, inbraak en rook of brand in de woning.

Direct hulp

Leefsamen dekt alle incidenten die in de woning kunnen voorkomen. Gebeurt er iets? Dan kan er direct actie worden ondernomen.

Blijf zelfstandig

U bent niet afhankelijk van zorg, u regelt het zelf. Samen met uw naasten of professionele hulpverlener uit de buurt.

Veilig en gerust

De wetenschap dat er bij een incident snel hulp komt geeft u én uw naasten een gerust en veilig gevoel op.

Een brief van uw gemeente ontvangen?

Heeft u een brief van uw gemeente ontvangen en wilt u zich aanmelden voor Leefsamen? Gebruik de aanmeldopties in de brief of bel ons op: 040 780 0641

 • Professionele hulp bij een alarm

  Professionele hulp bij een alarm

  De alarmering van Leefsamen is in basis gericht op naasten. Simpelweg omdat die vaak het dichtst in de buurt wonen en snel hulp kunnen bieden. Maar wat als er geen...

  Professionele hulp bij een alarm

  De alarmering van Leefsamen is in basis gericht op naasten. Simpelweg omdat die vaak het dichtst in de buurt wonen en snel hulp kunnen bieden. Maar wat als er geen...

 • Valpreventie & hulp als u dan toch valt

  Valpreventie & hulp als u dan toch valt

  Vallen, het één van de meest voorkomende ongelukken bij ouderen die zelfstandig thuis wonen. In dit artikel leest u wat u er aan kunt doen om te voorkomen dat u...

  Valpreventie & hulp als u dan toch valt

  Vallen, het één van de meest voorkomende ongelukken bij ouderen die zelfstandig thuis wonen. In dit artikel leest u wat u er aan kunt doen om te voorkomen dat u...

 • Langer veilig en zelfstandig blijven wonen?

  Langer veilig en zelfstandig blijven wonen?

  Preventie. Het sleutelwoord dat we steeds vaker tegenkomen. Zeker als het gaat om onze ouderen die om verschillende redenen langer thuis blijven wonen. En daar komen bepaalde risico’s om de...

  Langer veilig en zelfstandig blijven wonen?

  Preventie. Het sleutelwoord dat we steeds vaker tegenkomen. Zeker als het gaat om onze ouderen die om verschillende redenen langer thuis blijven wonen. En daar komen bepaalde risico’s om de...

1 van 3

Proefperiode

U probeert het basis abonnement 3 maanden gratis uit. Bent u niet tevreden? Dan ontvang u na de proefperiode de aanschaf van de sensoren terug. Bent u wel tevreden? Dan wordt u klant. De dienst is dan maandelijks op te zeggen.

Spraakwolk
Probeer het uit!

Veelgestelde vragen

Voor wie is Leefsamen geschikt?

Leefsamen is gemaakt voor mensen die veilig, zelfstandig thuis willen blijven wonen. Samen met naasten wordt ervoor gezorgd dat er hulp kan komen indien nodig. Bijvoorbeeld bij een val of andere noodsituatie. Met Leefsamen kunnen naasten een oogje in het zeil houden. Dat geeft zowel de bewoner als de naasten een veilig gevoel.

Hoe werkt de proefperiode?

Sensoren in uw huis, het is meestal heel even wennen. Maar eenmaal gewend, geeft het een enorm veilig gevoel.

Daarom werken wij met een proefperiode. Hoe werkt die?
U bestelt een pakket en rekent het eenmalige bedrag af.

U ontvangt bij u bestelling het Basis abonnement t.w.v. 8,50 per maand 3 maanden gratis.

Op die manier kunt u de alarmering rustig uitproberen.

Na iets minder dan 3 maanden ontvangt u van ons een e-mail met de vraag of u het abonnement wenst voort te zetten.

Als u het abonnement wilt voortzetten, kunt u dit via een automatische incassomachtiging doorgeven.

Als u geen abonnement wenst, stuurt u de sensoren terug en ontvangt u de aanschafprijs van de sensoren direct terug.

Wat is de opzegtermijn van het abonnement?

Met Leefsamen zit u nergens lang aan vast. Onze opzegtermijn is altijd één volle kalendermaand. Opzeggen kan door te bellen met 040 780 0641.

Ik weet niet precies wat ik moet bestellen, wat nu?

Ga op deze pagina naar 'Ons advies voor u' en vul de 4 getoonde vragen in. U ziet dan direct wat u kunt bestellen.

Of bel ons op 040 780 0641 dan helpen we u telefonisch met een advies wat u kunt bestellen. Alle alarmeringen zijn op proef, zodat u rustig de tijd hebt om er kennis mee te maken. Na de gratis proefperiode ontvangt u vanzelf een brief met de vraag of u de dienst wilt blijven gebruiken. Wilt u dit niet? Dan ontvangt u de aanschaf van de alarmering terug.

Hoe lang gaan de batterijen van de sensoren mee?

De draadloze sensoren in de woning, hebben allemaal een batterij. Afhankelijk van de sensor gaat de batterij minimaal 1 tot 6 jaar mee. De noodknop gaat 2 tot 4 jaar mee. De rookmelders 4 tot 6 jaar. De bewegingsmelder 2 tot 4 jaar en de deurcontacten 1 tot 4 jaar.

De batterijen zijn heel eenvoudig te vervangen met veel gebruikte type batterijen (knoopcellen, penlights of batterijen voor rookmelders).

Hoeveel contacten kan ik opvoeren voor alarmering?

Onbeperkt, u mag zoveel mensen uitnodigen als u wilt.

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van de alarmering?

U hebt alleen een actieve internetaansluiting nodig. Verder niets. Het is handig als uw naasten een smartphone (telefoon met een scherm) hebben, maar dat is niet noodzakelijk omdat elk contact voor de alarmering ook gebeld wordt.

Wat is het verschil tussen het basis en plus abonnement?

Het Basis abonnement biedt sociale alarmering en sensorcontrole, terwijl het Plus abonnement deze functies uitbreidt met 24/7 meldkamerondersteuning en opvolging door een professionele hulpverlener tegen extra kosten. Het Plus abonnement is duurder vanwege de uitgebreidere professionele ondersteuning.