Over Leefsamen

Leefsamen is een alarmeringsdienst die in 2015 bedacht is in samenwerking met Veiligheidsregio's, gemeenten en thuiszorgorganisaties.

Het is ons doel om zelfstandig thuiswonende ouderen en hun naasten te helpen om veilig thuis wonen. En daarmee een eventuele zorgvraag zo lang mogelijk te voorkomen.

We zorgen ervoor dat de woning veilig is en het netwerk van naasten actief wordt om een oogje in het zeil te houden. We noemen dat samenredzaamheid. En als het echt niet anders kan, is er professionele hulp die naar de woning komt. Dat doen we met een netwerk van regionale beveiligingsbedrijven die een professionele hulpverlener naar de woning sturen als dat nodig is.

We werken veel samen met met buurtinitiatieven, gemeenten, woningcorporaties, vastgoedbeheerders, veiligheidsregio’s en verzekeraars. We bieden deze organisaties metadata en daarmee inzichten over de ontwikkelende veiligheids- en zorgvraag op lokaal niveau. 

Onze belangrijkste missie is ouderen en hun naasten blijvend te helpen het langer thuis wonen voor de oudere veilig te houden. Dat doen we dagelijks met veel enthousiasme met een team van mensen die weten wat ouderen en hun naasten bezig houdt in hun dagelijks leven.

Leefsamen heeft meerdere prijzen gewonnen in samenwerking met Veiligheidregio's (Gouden Rookmelder en de European Fire and Safety Award), gemeenten (DITSS Veiligheid op maat) en woningcorporaties (Innovatiechallenge Woonzorg Nederland, Habion en Wooncompagnie).

Noaberschap - samenredzaamheid

Bekijk hieronder een filmpje over de manier waarop wij samenredzaamheid organiseren in de Achterhoek, waar het begrip 'noaberschap' precies is wat we met Leefsamen nastreven. Dat mensen binnen gemeenschappen elkaar helpen, omkijken naar elkaar.

Het Leefsamen team

Bij Leefsamen staat een goede service centraal. We werken met goed getrainde, nette monteurs die bij de mensen thuis op bezoek komen. Ze kunnen adviseren en monteren.

Onze Raad van Advies wordt vertegenwoordigd door experts op het gebied van slimme technologie en (WMO) beleid vanuit onze overheid om ouderen veilig thuis te laten wonen.

Bas van der Kolk

Directeur

Dave Hellings

Directeur

Martijn Vervoort

Online Marketeer

Marleen Slagboom

Office Manager

Martijn Sips

Data Analist

Jules Hellings

Installateur

Mahno v.d. Kimmenade

Installateur

Ron Hoskens

Installateur

Erik Diks

Developer

Paul Sanders

Developer

Marcel Louwers

Installateur

Cees Links

Raad van Advies

Bob Hopstaken

Raad van Advies

Annette Stekelenburg

Raad van Advies

Obbink Service

Installatie partner

Bekijk onze actuele

Vacatures

Adviseur / monteur

Wij zijn continu op zoek naar zzp'ers of installatiebedrijven die in diverse regio's de alarmering bij bewoners kunnen adviseren en installeren. Heb je interesse om in jouw regio aan de slag te gaan? Stuur een mailtje met je contactgegevens naar helpdesk@leefsamen.nl en we nemen contact met je op.

Medewerker klantenservice

Bijbaan voor studenten of senioren die 1 of 2 dagen in de week onze helpdesk kunnen bemensen. Je neemt de telefoon op en beantwoord vragen van klanten. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar: bas@akkedeer.com

Onze partners voor professionele hulpverlening

Onze ervaring is dat de thuiszorg steeds minder capaciteit heeft om een wijkverpleegkundige naar de woning te sturen bij een alarm, denk bijvoorbeeld aan personenalarmering. Daarom hebben wij in samenwerking met een groot aantal regionale partners de 'servicecentale' ontwikkeld.

Bij afname van ons Plus Abonnement, zijn onze klanten verzekerd van 24x7 opvolging door een professionele hulpverlener bij een alarm.

Opvolging betekent dat er iemand naar de woning komt om hulp te bieden. Voor die opvolging werken we samen met geselecteerde bedrijven uit uw eigen regio. Bekijk hieronder met welke partners we samenwerken in uw regio.

Na uw aanmelding voor het Plus abonnement neemt de desbetreffende partner telefonisch contact met u op om kennis te maken en een sleutelplan door te nemen.

 • Van Egdom security

  In de Regio Tilburg-Eindhoven werken we samen met Van Egdom Security. Van Egdom Security B.V. te Eindhoven levert kwaliteit in een duurzame samenwerking voor nagenoeg alle beveiliging en bewaking gerelateerde onderwerpen. Zij werken met gediplomeerd, gecertificeerd en ervaren beveiligingspersoneel. De gemotiveerde medewerkers van Van Egdom volgen regelmatig aanvullende opleidingen en training.

 • AVDD beveiliging

  In de Regio Gelderland werken we samen met AVDD beveiliging.
  AVDD Beveiliging is een familiebedrijf en onderdeel van The Wiendels Group (TWG). AVDD is een dienstverlenende organisatie en is daar volledig op ingericht. AVDD is 24/7 beschikbaar om alarmeringen voor u op te volgen. AVDD Beveiliging heeft alles in eigen beheer.

 • FSS security

  In de regio Den Bosch staam de beveiligers van FSS Security 24/7 voor u paraat. Elk met zijn of haar eigen kracht, zijn of haar eigen specialisme. Representativiteit, vriendelijkheid, flexibiliteit, proactief handelen en gastheerschap staan bij alle beveiligers centraal. FSS gaat een partnerschap met u aan, waardoor ze u altijd, ook met ad hoc aanvragen, van dienst kunnen zijn. FSS heeft alles in huis om u adequaat en professioneel van het juiste beveiligingsadvies en de juiste service te voorzien. Alles op basis van vertrouwen en partnerschap.

 • Correct beveiliging

  Groep uit Wijk en Aalburg. Correct Groep is een betrokken en proactieve partner op het gebied van facilitaire diensten. Samen met Akkedeer, het bedrijf achter Leefsamen, heeft Correct Groep de servicecentrale ontwikkeld en zorgt Correct ervoor dat de regionale partners de protocollen van Leefsamen alarmeringen goed opvolgen.

 • Regio control

  In de regio Noord Holland werken we samen met Regio Control. Dit beveiligingsbedrijf maakt gebruik van de nieuwste methoden om veiligheid te kunnen monitoren en sneller te kunnen schakelen. Al die technieken functioneren niet zonder daadkrachtige mensen. En dat is iets wat blijft. De medewerkers van Regio Control zijn degenen die uw veiligheid en die van uw wereld garanderen. Zij interpreteren meldingen en nemen de juiste beslissingen. Zij staan klaar wanneer u ze het hardst nodig hebt. En daar werken we elke dag weer keihard voor. Met de juiste mix van mens en techniek staat Regio Control garant voor u en de toekomst.

 • PAX security

  In de Regio Groningen-Oost werken we samen met Pax Security.De beveiligers van PAX Security hebben een speciaal trainingsprogramma gevolgd om in elke situatie zorgvuldig te kunnen handelen. Zij zijn tevens in het bezit van een EHBO diploma en ze hebben een BHV (Bedrijfshulpverlening) cursus afgerond. Daarnaast zijn zij breed inzetbaar en weten hoe zij met bepaalde situaties moeten omgaan. De beveiligers zijn vooral gericht op service en gastheerschap, maar zijn zich wel bewust van de risico’s en de mogelijke incidenten die zich kunnen voordoen bij ouderen thuis.

Duurzaam

In onze samenwerking met gemeenten, zorgen we ervoor dat we onze sensoren zo duurzaam mogelijk inzetten. Daarom is ons beleid om sensoren die retour komen te refurbishen. Oftewel; helemaal in orde maken en opnieuw in te zetten. Daarmee belasten we het milieu zo min mogelijk en kunnen we de kosten van de sensoren zo laag mogelijk houden.